Nasza misja

Fundacja Bez Ograniczeń zajmuje się udzielaniem pomocy osobom po urazach neurologicznych oraz ich rodzinom. Pragniemy wspierać tych, którzy ze względu na doznane urazy potrzebują szczególnej pomocy w przekraczaniu wszelkich barier na drodze do pełni ludzkiego życia na wszystkich jego płaszczyznach.

Pomysł założenia fundacji zrodził się z osobistego doświadczenia fundatorki Anny Łukomskiej, która po poważnej operacji mózgu i długotrwałej rehabilitacji powróciła do aktywnego życia. Pod wpływem tych przeżyć dostrzegła, jak wielka jest potrzeba pomocy osobom, które podobnie jak ona doświadczają trudności w powrocie do zdrowia po urazach neurologicznych. Zapragnęła w tym celu założyć fundację. Do jej utworzenia zaprosiła zaufane osoby będące w różnym wieku i pochodzące z różnych środowisk, chcące podobnie jak ona zaangażować się w pomoc innym ludziom.

Po okresie przygotowań, dnia 12.06.2014 roku, Fundacja została wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku, rozpoczynając w ten sposób oficjalnie swoją działalność.

Działania Fundacji obejmują jak najszerzej pojętą  rehabilitację  osób po urazach neurologicznych. Pragniemy kompleksowo wspierać naszych podopiecznych w powrocie do maksymalnie możliwej sprawności na wszystkich poziomach życia. W zakres tak rozumianej rehabilitacji wchodzi cały zakres działań, począwszy od specjalistycznej pomocy medycznej, aż po zwykłą rozmowę, wsparcie i duchowe towarzyszenie. Nazwa Fundacji oddaje cel naszego działania - jest nim przełamywanie wszelkich ograniczeń dotykających osoby po urazach neurologicznych.

Potrzebujesz pomocy?

Możesz pomóc